Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Het atelier

Op deze pagina geven we je een inkijk in het keramiekatelier, een greep uit de processen van onze studenten, maar ook sfeerbeelden kan je hier terug vinden.

Saggar – rookstook in gasoven

Bezoek externe keramisten

Lezing en Demo Tessa Lecluyse (Schooljaar 2021-2022)

Tessa Lecluyse kwam op maandag 08/11 een lezing geven over haar artistiek werk. Tessa is afkomstig van Kortrijk en is zelf ook actief als leerkracht keramiek naast haar eigen artistieke praktijk. 

Twee maanden later, op 10 en 11 januari kwam Tessa haar proces ook live demonstreren in het keramiekatelier. Wat keken we vol bewondering toe. In januari komt Tessa haar proces dan ook live demonstreren in het keramiek atelier. We kijken er alvast erg naar uit! 

Extra Muros – Op uitstap

Alternatief Stookfestijn in Tielt (Schooljaar 2021-2022)

Als afsluit van het schooljaar werden we uitgenodigd door het keramiekatelier van de Kunstacademie Tielt op een heus alternatief stookfestijn op vrijdag 01/07. 

Een grote put werd gegraven, een ytong oven werd gebouwd en een papieren tipi werd besmeerd met slib.. De zon was aanwezig, lekker eten en vooral een super fijne gezellige sfeer en dit alles in een zeer leerrijk kader. 

Een week later werden de schatten onthuld, de put gedicht met een man of 10, gezang en indianenkreten kwamen er aan te pas, maar vooral met een zeer voldaan gevoel sloten we samen met Tielt het schooljaar af. 

Advertentie
%d bloggers liken dit: