Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Expo’s

Opendeurdag 2023

’t Spel zit op de wagen:  de academie zet haar deuren een volle dag open. Waag je aan de verschillen sporten en spelen in een kunstig jasje.
Broze bowling, paardjes race, speeldozen, silhouetten tracen,…  Plezier gegarandeerd, ga de onderlinge strijd aan en laat je nadien fotograferen op ons podium.
 
 
 
 

Zomer expo ‘Adults Only’ op Transfo

Kom tijdens de ganse zomer naar het prachtige oude mechaniekersgebouw op de erfgoedsite Transfo, waar de 4e graad volwassenen een selectie werk tonen.  

Elke woensdagmiddag om 14u kan je gratis met een gids de site en de expo gaan verkennen. Ontdek naast de werken van 4e graad, ook  het unieke en industriële verleden van de Transfo site. 

Inschrijven is gratis, maar wel vereist. Inschrijven kan via onderstaande link : https://www.transfozwevegem.be/transfotour

Eindejaarsexpo Beeld 2022

Kom onze eindejaarstentoonstelling een bezoekje brengen tijdens het laatste weekend van juni. Op vrijdag 24/06 is er een openingsreceptie van 19u tem 21u. 

Wees welkom! 

Atelier in Beeld (mei 2022)

Benieuwd naar onze werking? Wil je ons atelier eens live in actie zien?

Op zaterdag 14 mei van 13u – 18u zet het keramiekatelier de deuren wagenwijd open. 

Kom ons een bezoekje brengen en kom de sfeer opsnuiven. Je kan er recent werk zien en er is de mogelijkheid om vragen te stellen aan studenten en docenten. 

Tot dan? 

Wanneer: Zaterdag 14 mei van 13u – 18u

Waar: Ateliers OC De Brug, Otegemstraat 238 / 8580 Zwevegem

(Ingang aan de grote parking, bij de vlaggen)

Start-dag Beeld 2021-2022

Zaterdag 04/09/2021

Zaterdag 4 september 2021 opent de kunstacademie Zwevegem feestelijk het schooljaar met een heuse start-dag waar je onze expo kan komen bezichtigen, workshops kan volgen en zoveel meer.

Ben je nieuwsgierig naar de werking van onze ateliers? Kom ons dan zeker een bezoekje brengen om te komen kijken, vragen te stellen, de sfeer op te snuiven,…

De expo kan je gedurende de volledige maand september blijven bezoeken, het zij tijdens de lesuren of op afspraak.

Wanneer: zaterdag 4 september, tussen 14 en 17u.

Locatie: Beeldateliers, OC De Brug, Otegemstraat 238 – 8550 Zwevegem

Meer informatie kan u terugvinden op de Facebookpagina van de academie.

Eindejaarstentoonstelling – juni 2021

Dit jaar stelt de Kunstacademie van Zwevegem tentoon in de bib van Zwevegem. Er wordt een selectie werken van hogere graads studenten uit de verschillende ateliers beeld.
Vrije grafiek, tekenkunst, 2D-atelier, projectatelier, keramiek en schilderkunst.

De bib is toegankelijk open van (ma-vrij) 13u-19u en za van 09u-12u, maar op zaterdagnamiddag en zondag is de BIB gesloten.

https://www.facebook.com/events/1207254169783945/

De langste lijntekening

Tijdens dit academiejaar werkten 316 leerlingen van de kunstacademie Zwevegem mee aan een verbindend kunstproject. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen van verschillende ateliers werkten mee aan dit project. Met als resultaat: een lijntekening van wel zo’n 66,63m lang! Bekijk hoe de lijn wordt doorgegeven en transformeert van de ene naar de andere tekening.

Je kunt dit kunstwerk gaan bezichtigen in het Gemeentepunt van Zwevegem van 12 juni tem 10 september 2021.

“Trek een lijn met jezelf en ga door met tekenen tot je verdwijnt.” – Yoko Ono

Eindejaarstentoonstelling – juni 2020

Omwille van de corona pandemie kon er geen traditionele tentoonstelling door gaan. We zochten daarom naar een alternatief, nl. deze virtuele tentoonstelling. Neem gerust een kijkje!

https://www.artsteps.com/embed/5eeccb2390e45d5c106d8de5/560/31

Advertentie
%d bloggers liken dit: